Tips voor het huren van een vakantiehuis in Frankrijk

Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een vakantiehuis in Frankrijk huren. Je hoeft daar niet eens de deur voor uit. Gewoon via internet vanuit je luie stoel kun je alle beschikbare vakantiehuizen langs laten komen. Zie je iets leuks dan kun je het direct bekijken en online boeken. Maar je wilt natuurlijk niet in een huis terechtkomen dat bewoont wordt door kakkerlakken en dat uitkijkt op een blinde muur. Waar moet je dan opletten als je online een vakantiehuis boekt?

Belangrijke aandachtspunten

Als je van plan bent een luxe vakantiehuis in Zuid Frankrijk te huren, dan zijn er een aantal belangrijke punten waarop je kunt letten. Deze aandachtspunten kunnen je behoeden voor vervelende situaties.

Het wensenlijstje

Natuurlijk wil jij dat je vakantiehuis gezellig en knus is, maar houdt er rekening mee dat dit maar een minuscuul onderdeel is van het grote geheel. Want vaak heb je toch veel meer wensen waaraan een vakantiehuis moet voldoen zoals het aantal slaapkamers, zijn huisdieren welkom, wat is de ligging, is er een zwembad en hoever is het strand en de dichtstbijzijnde winkel? Maak daarom van tevoren een lijstje met wensen. Het scheelt je echt veel zoekwerk, want je kunt je zoekopdracht veel gedetailleerder uitvoeren.

Vergelijk diverse vakantiehuizen met elkaar

Misschien vind je het eerste vakantiehuis dat je tegenkomt wel heel erg leuk en voldoet het ook nog eens aan je wensen. Toch is het niet onverstandig om verder te kijken en diverse vakantiehuizen met elkaar te vergelijken. Lees ook de ervaringen van andere mensen die deze vakantiewoning al eens gehuurd hebben, dat kan je een heldere kijk geven. Neem dus geen overhaaste beslissing, want meestal krijg je daar toch spijt van.

Schiften van aanbieders

Aanbieders schotelen je de meest schitterende plaatjes van hun vakantiehuis voor. Maar mooie foto’s wil nog niet zeggen dat het in werkelijkheid er ook allemaal zo mooi uitziet. Het kunnen wel foto’s zijn van jaren geleden. Boek altijd een vakantiehuis via een aanbieder die is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), dan weet je zeker dat je goed zit.

Zie je alleen foto’s van de buitenkant van het vakantiehuis, dan kun je ervan uitgaan dat de binnenkant nogal het een en ander te wensen overlaat, want anders zouden er ook wel foto’s op de website staan van het interieur.

Aanbieders die deelnemen aan Thuiswinkel Waarborg zijn een bron van zekerheid en als huurder van een vakantiewoning is dat toch een heel belangrijk item.

Bel de verhuurder

Bij het online boeken van een vakantiehuis moet je doorgaans een e-mail sturen aan de verhuurder. Volgens de Consumentenbond is het ook verstandig om de verhuurder te bellen. Staat er op de website van het vakantiehuis geen telefoonnummer en adresgegevens, dan is er waarschijnlijk iets goed mis en wordt jij opgelicht als je dit huis boekt.

Check de prijs

Vaak is de prijs op de website niet de totaal prijs, de prijs die je ziet is meestal exclusief reserveringskosten, toeristenbelasting en schoonmaakkosten. Stuur een mail of bel de verhuurder om te vragen wat de bijkomende of extra kosten zijn en hoe het zit met de borg en dergelijke. Check of je daadwerkelijk een huisdier mag mee nemen en wat de kosten daarvoor zijn.

Check je vakantiehuis op Google Maps

Door je vakantiehuis op te zoeken op Google Maps kun je zien in welke omgeving je vakantiewoning ligt. Zo weet je of er bedrijven in de buurt liggen, die je overlast kunnen bezorgen of dat er een trein langs je huisje sjeest.

Buiten hoogseizoen

Heb je geen schoolgaande kinderen waar je rekening mee hoeft te houden dan is het veel aantrekkelijker om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan. Je kunt buiten het hoogseizoen veel geld besparen.

Grote groep is goedkoper

Ben je van plan om met je familie of vriendengroep op vakantie te gaan, dan kun je het beste met elkaar één grote villa huren. Dit is een stuk aantrekkelijker dan als je allemaal afzonderlijk een vakantiehuis huurt.

Doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering

Meestal kun je bij de boeking ook een reis- en annuleringsverzekering afsluiten. Dit is echter veel duurder dan dat je zelf een doorlopende reis- en annuleringsverzekering afsluit.

Check de persoonlijke gegevens

De laatste tip, maar zeker niet de onbelangrijkste is het checken van de bevestiging zoals de persoonlijke gegevens, zijn alle namen goed geschreven, kloppen de geboortedatums. Want je zult niet de eerste zijn waarvan de boekingsgegevens niet kloppen.

Als je boeking rond is en alle gegevens zijn juist, dan kan de voorpret beginnen.

BertTips voor het huren van een vakantiehuis in Frankrijk